De website vereist Javascript.

Hoe werken SolarGaps? | SolarGaps Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

8.9
Solargaps © Nederland

Hoe SolarGaps werkt

hoe-werkt-sg-(1).jpg
We leggen het je graag uit

Werking SolarGaps

SolarGaps zijn slimme jaloezieën die automatisch de zon volgen en energie produceren. Geïnstalleerd aan de buitenkant van het gebouw zorgen ze voor actieve zonwering en genereren ze tegelijkertijd voldoende energie om het energieverbruik tot 30% te verminderen. Gebruikers van de SolarGaps zien onmiddellijke verlaging van de energiekosten. De elektriciteit die wordt opgewekt door SolarGaps kan direct terug worden gevoed in het energiesysteem van het gebouw. Het is ons doel om energieopwekking zo eenvoudig mogelijk te maken!

werking-sg.jpg

Bekijk de video voor een uitleg over hoe SolarGaps werkt

systeemonderdelen.jpg
Hoe het werkt

Systeemonderdelen

√ OMGEVINGSTEMPERATUUR VAN -20 °C TOT 60 °C
√ EXTERNE INSTALLATIE
√ GETEST VOLGENS DE EUROPESE NORMEN
√ DUURZAME MATERIALEN
√ VOLGT AUTOMATISCH DE ZON
√ AF TE STEMMEN OP DAGELIJKSE ROUTINES
√ VOLLEDIG INTREKBAAR
√ 2 JAAR GARANTIE MET EEN LEVENSDUUR VAN 25 JAAR
Het SolarGaps-systeem bestaat uit zonnepanelen gemonteerd met een duurzame stalen draad of door stevige geleidende profielen, waarmee veiligheid is gewaarborgd. Zelfs bij sterke wind.

De buitenjaloezieën zijn volledig op te trekken en worden beschermd door een beschermbox. Het slimme systeem wordt aangesloten op het elektriciteitsnet via de omvormer, zodat de opgewekte energie omgezet wordt in groene elektriciteit.

De bedrijfstemperatuur van SolarGaps jaloezieën varieert van -20°C tot 60°C bij een luchtvochtigheid van 80%. In het geval van noodweer adviseren wij de jaloezieën volledig in te trekken. De garantie van SolarGaps is 2 jaar met een verwachte levensduur van 25 jaar.

zonnepaneel.jpg
Sunpower C60 zonnecellen

Zonnepaneel

√ 22.4% EFFICIENCY
√ 25 JAAR LEVENSDUUR
√ ZELFREINIGENDE ETFE COATING
√ SWISS ALUMINIUM LAMELS
√ GENEREERT 100 WATT PER 1 M²SunPower C60 zonnecellen

We kiezen altijd het beste voor ons product en daarom gebruiken we SunPower C60 zonnecellen. Deze zijn gemaakt van gelamineerde monokristallijn-siliciumcellen met een efficiëntie van 22,4%.

SunPower C60 zonnecellen met ETFE-coating, die geïntegreerd zijn in de Zwitserse aluminium panelen, zorgen ervoor dat de zonnepanelen overdag een vermogen van circa 100 Watt per vierkante meter kunnen opwekken. Het oppervlak van de zonnecellen is zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt wanneer dat nodig is, ook al wordt het meeste vuil op natuurlijke wijze weggespoeld door de regen.

De levensduur van SolarGaps is 25 jaar. Dit betekent niet dat uw PV-panelen hun werk daarna niet meer kunnen doen, na 2 decennia gebruik zal de efficiëntie van de zonnepanelen langzaam afnemen. Normaliter reduceert de opbrengst van zonnepanelen elk jaar met ongeveer 1% waarbij hoogwaardige zonnecellen na 20 jaar nog steeds 80% van hun oorspronkelijke productiviteit behalen.

app-sg.jpg
Gebruik de app

Bediening

√ GESCHIKT VOOR iOS & ANDROID
√ SMART HOME INTEGRATIE MOGELIJK
√ REMOTE BEDIENING
√ SYSTEEMPRESTATIES
√ STEMBEDIENING

Alle voordelen van het gebruik van SolarGaps slimme externe jaloezieën zijn gebundeld in een eenvoudig te gebruiken app, beschikbaar voor Android (4.4 en hoger) en iOS (11 en hoger). SolarGaps zonweringen worden via wifi met je smartphone verbonden.Om de SolarGaps-app feilloos te laten werken is een hoogwaardig signaal een vereiste. SolarGaps zijn te bedienen ongeacht je locatie waar dan ook in de wereld.

De functies zullen u helpen om het te laten lijken alsof u thuis bent. SolarGaps dragen in die zin ook bij aan uw veiligheid. Ook is de remotebediening handig indien u niet thuis bent en er een storm nadert.

Rapporten van uw opgewekte energie

Het inzien van de rapporten en het bedienen met je smartphone is eenvoudig. Ook een systeemintegratie in je smart home-systeem is mogelijk aangezien de software volledig compatibel is met Amazon Alexa en Google Assistant.

Naast het opwekken van energie helpt SolarGaps bij uw dagelijkse routines, zoals het openen in de ochtend en het blinderen van de ramen in de avond. Uw dagelijkse routines kunt u eenmalig instellen, waardoor u er geen omkijken naar heeft.

motor.jpg
Geluidsarm

De motor

√ SOLIDE EN DUURZAAM
√ GELUIDSARM (50dB)
√ GESCHIKT BIJ -20°C TOT 70°C
√ SOLARGAPS CONTROL MODULE

Het elektronisch beheerapparaat (EMD), ontworpen en gepatenteerd door SolarGaps, is verantwoordelijk voor de lamellenpositie. Hierdoor is een “slimme tracking”-functie mogelijk en tegelijkertijd wordt de elektriciteitsopwekking gecontroleerd.

Vervolgens worden de gegevens van het systeem naar het Cloud platform en mobiele toepassing verzonden.

Om deze functies zo efficiënt mogelijk uit te voeren en samenwerking tussen motor en EMD optimaal te laten verlopen wordt er gebruik gemaakt van een hoogwaardige Somfy elektromotor die ook werkt bij temperaturen vanaf -20°C.

Omdat het systeem aan de buitenkant wordt gemonteerd is het geluidsniveau dat door de motor wordt geproduceerd ultra laag en zal het van binnenshuis nauwelijks te horen zijn. Het stroomverbruik van de motor valt uiteraard in het niet in vergelijking met de hoeveelheid energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen van SolarGaps.

omvormer.jpg
Van zonne-energie naar elektriciteit

Omvormer

√ ZONNE-ENERGIE NAAR ELEKTRICITEIT
√ HOGE EFFICIENCY (95%)
√ DC / AC OMVORMER
√ TÜV, CE, SAA GECERTIFICEERD
√ GERUISLOOS

De opgewekte gelijkstroom (DC) door een zonnepaneel is voor huishoudens en kantoren niet direct te benutten en moet worden omgezet naar wisselstroom (AC).
De omvormer zet DC-energie om in AC-energie voor het aandrijven van apparaten die op het net zijn aangesloten of het terugleveren van elektriciteit.

Het SolarGaps-systeem wordt aangesloten op uw elektriciteitsnet of batterijopslag via de gecertificeerde micro-omvormer die de opgewekte energie compatibel maakt met het elektriciteitsnet. De omvormer is al aangesloten op het systeem zodat u alleen deze enkel hoeft in te pluggen in het SolarGaps systeem.

Wij maken gebruik van hoogwaardige omvormers in ons systeem. Deze zijn vrijwel stil en produceren geen geluidsemissie. Onze klanten kiezen er vaak voor om hun omvormers op een verborgen plaats te bevestigen, zoals bijvoorbeeld onder de vensterbank.

Geïnteresseerd? Vraag direct een offerte aan!

Uw offerte is aangevraagd

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

+ Toevoegen
/ 4
1. Doel
2. Afmeting
3. Kleur
4. Aanvragen
Particulier of zakelijk gebruik
Particulier
Zakelijk
Volgende
U bent er bijna!

Wilt u een offerte voor een extra raam?
Klik dan op '+ toevoegen' bovenaan. Als uw aanvraag compleet is, vul dan in onderstaand formulier uw contactgegevens in.

Liever eerst meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"Ik leg u graag persoonlijk uit hoe SolarGaps voor u het verschil kunnen maken"

Accountmanager Solar Gaps
8.9
Gemiddeld uit reviews
via Google en Facebook